03:54 "Наполеон" торти | |||||||||||||||
Бу француз тортининг асл номи "Mille-feuille" ва унинг рецепти биринчи марта 1651 йилда чоп этилган "Француз ошхонаси" номли китобда келтирилган. Mille-feuille бошқа мамлакатларда "Наполеон" номи билан ҳам машхур. Тахмин қилинишича французлар бу тортнинг италиянча тайёрлаш услубини "Наполитан торти" деб аташган ва вақт ўтиши билан наполитан сўзи наполеонга айланиб борган. Наполеон тортининг турли ҳил тайёрланиш услублари мавжуд бўлиб, у жуда майин ва мазали таъмга эга. МАСАЛЛИҚЛАР: Биринчи хамир:
Иккинчи хамир:
Крем:
Торт тайёр. Ёқимли иштаҳа!
Креми учун:
- Заварной креми билан тайёрланган "Наполеон торти" юмшоқ ва майин бўлади. - Қуруқроқ ва қарсилдоқ "Наполеон торти" ни ёқтирсангиз қуюлтирилган сут (сгущёнка) билан cариёғдан тайёрланган крем ишлатишингиз мумкин.manba: Pazanda.uz | |||||||||||||||
Категория: Oshxona | Просмотров: 746 | |
Всего комментариев: 1 | ||
| ||